Thursday, 30 August 2012

Disini je

Asalamualaikum you all .dah lame I tak update blog . Sebenarnye, I dh tak nak update dh blog ni. tpi, tetibe je I rase nak tulis something sbb I tak tahu nak cakap kat sape dah  . sedih kan tengok I macam ni . haha

**tampar pipi 15 kali

gedik giler ber"I" "I" ni ye

actually, from the bottom of my heart, I'm glad after hear that, JPA wants to delay the flight . but, it is unfair to other students .
 tapi kanape happy sangat flight delay ?? sebab nye, homesick la. hua hua hua.
seriously, tak puas lagi cuti ni. cuti ni sebulan  je, maybe paling lame pernah ade cuti sepanjang 4 thun ni . yelah, orang lain lepas SPM 2010 tu, cuti 7 bulan, aku cuti 1 bulan je, sbb SPC KMKN tuh . so, waktu spend kat rumah adelah sangat sedikit and tak puas pon . ade orang cakap, aku membazir je kluar dari program KMKN tu. eh, hello,SERIOUSLY, kalau aku tak pergi program tu, aku tak tahu yang aku tak minat engineering tau . so, start ngn program tu la aku tahu tak minat nak jadi engineer(actually the main reason is in my family already have 3 engineer ) . then, lepas result kuar baru terdetik rase nak amik Medik . Alhamdulillah, dapat lah berkenalan dengan Batch yang ohsem ini batch Russian 18 . hoho . oklah, tk dpat jadi Pilot pn jadi la doctor . Dapat jugak tunai hasrat Arwah abah yg nak tengok salah seorg dari 7 org anak nye jadi doctor. tapi abah tak sempat tahu sape yg akan amik medik. sedih nye :""""( .InshaAllah, I will be a Great  Muslim Doctor ye abah :')

So, minggu depan dah start nak fly, rase sedih dah naik level 74 dah . sedih nak tinggal umi, umah, akak2 , abg , katil , futsal. hohoho.

and bile jumpe parents kawan2 je mase pergi beraya mesti dieorg cakap, nanti bawak balik bini orang Rusia lah tu . haha. kalau ade jodoh tak kemane kan :p .

Haritu, mase saje lepak2 ngn acik, tetibe acik kluar statement yang aku rase macam terkejut je, rase nak buat joget gaya  Oppa Gangnam Style . haha . ade ke die cakap, nanti kalau dah rase nak kawin tu, kawin je . lol . gua nak gelak macam pontianak pon ade mase tuh . sebab ramai yang kawan die yg duk blaja oversea kawin mase blaja. ah, malas nak pikir . tapi InshaAllah, selagi tak habis blaja, selagi itu takkan kawin .InshaAllah . Many things I should do as a anak bongsu . mesti korang ingat jadi anak bongsu ni senang, tpi tanggungjawab anak bongsu ni besar tau !!! . I will make my Umi happy, then I will find someone special :D .mesti orang ingat aku nak kawin awal, or kawin mase blaja. InshaAllah tak . sekarang ni setan banyak sangat kot sampai minat2 orang ni
        "Love is indeed a wonderful emotion, according to humanity by God, but it is important to distinguish whether that love is real or no " HLOVATE

sekarang maybe yg tak real je . ah, tk nak pikir, tk pasal2 jadi entry pasal cinta2 pulak . lol . nak jadi macam acik, jumpe ngn his zaujah tu mcm sweet giler . Istikarah je. tak tahu dieorg kenal macam mane . haha. The rest is history  :D


* Sangat happy kalau yg flight betol2 delay. sorry, my friends especially from Sarawak and Sabah, if my Du'a gives the difficulty to you :D

btw, have a nice day .


* one more thing, kalau sape-sape bace ni, nanti dekat Volgo or starting from now, I want you all call me AFIQ !! just like my primary school  and my lower form friends, family  and the villagers call me :) . sebab nanti dalam umah ni akan ade 2 orang DR !! Dr Nasrul Hadi and Dr Nasrul Afiq . eh lupe pulak Kak Syifak a.k.a zaujah acik( Nasrul Hadi) Dr Syifak . Kagum ngn dieorg suami isteri ni amik PhD . hebat. tapi acik tahun depan baru nk amik. Kak Syifak dh nk habis dh :) . Congrats to both of you .

No comments: