Tuesday, 1 May 2012

Yang kite nak tak selalunya dapat

Oh . Hello girlssss . and tak lupe abg2 . bajet ramai je bace blog aku  :""(

      Baru je minggu lepas final lecture utk sem ni. dan hari jumaat hari adalh hari last, tpi sir buat spoil mood pulak, bgi soalan test fizik yg ntah ape2 . disebabkan tak tahu nk jwab ape, aku tinggl kan kosong je soalan yg tak tahu. nanti senang skit nk buat correction . baru cantik skit. :p . tapi, mcm biase tak pyh nk sedih lame2 pasal exam. bgi aku, stgah jam dah cukop dah nk sedih . lepas tu happy la balik. buat ape sedih2, mende yg lepas, takkan dpt ubah dah. biar kan je .

     Never regret . If it's good, it's wonderful . If it's bad, it's experience .

bagi aku skrang ni, aku focus kt final je . cewah, padahal baru hari nk start blaja. ni semue pasal angah kawin la ni. banyak dah hari tak buat ape2 . hari ni baru nk start . ape cer weh. *tak habis2 salah kan org * trok btol perangai.

ok2. berbalik pada tajuk. " yang kite nak tak selalunye dapat " . ape aku nk sembangkan kt sini ? actually, dlm hidop aku ni, banyk mnde yg aku nk tapi takdpt. tpi bile dah dpt, biar mcm tu jeRR .

mule2, mase lps UPSR dulu, aku berdoa je memanjang nk dpt masuk MRSM or SBP, then, Alhamdulillah, dpt masuk MRSM BESUT, tapi 4 bulan je bertahan, lepas tu balik sekolah lame . haha . mase perangai budak2 lagi . banyk mnde kt umah tak boleh buat kt sini . so, akhirnye hasil rayuan dan pujukan ku, abah bagi aku blik sekolah lame. hahaha. * tengok, dah dapat tpi biar mcm tu je.

then, lepas PMR, target aku, nk msuk MRSM je. tak nk SBP, sbb bagi aku SBP lame ~~~ . haha . tgok2 dpt la MRSM MUADZAM SHAH . aik ? muadzam shah? mane penah gua dgr mrsm tuh. padahal gua target mrsm taiping ke, PC ke . mase tu, mule la tak tahu nk pegi ke tak . tapi, umi suroh pegi sbb umi ckp, " awak tu dah malas, kawan pulak ngn budak2 malas" . ok. fine. aku pon pegi la. tpi, mule2 masuk mrsm tu rase mcm lame giler . dah la burok , kecik pulak tuh. court tenis pulak ade, tpi bruk giler .  rase nak blik sekolah lame je, sbb rindu nk main tenis . tpi, lame2 mrsm ni la byk ubah aku . best giler . tetibe rindu kt budak2 bawah ni :::








then, lps result trial spm kuar, start la isi borg SPC fast track, then Alhamdulillah dapt la spc FIST Australia- NZ kt KMKN . aku msuk sini skali ngn classmate aku kt mrsm, Amar, then jdi roomate kt sini . dan due2 pon skrg dah cabut dah . haha . due2 pon cabut pegi pegi rusia. tpi Amar unde YT, so dh fly, skrg ade kt moscow.

lepas je result spm kuar, aku start isi borg JPA kt internet . mase nk pilih tuh, tak tahu nk pilih ape, aku nk mintak engineering, tapi semue yg die list Jerman, France n Jepon . semue kene blaja bahse. so, aku dengan senang hati nye memilih perubatan luar negara. mase tu target IMU or PMC je, sbb due ni je ade twining country yg best . tpi, tengok dpt rusia . mase tu rase * WTF ????* kene blaja bahse jugak . lepas 2 hari tahu result JPA tu, YT pulak call, dpt rusia jugak . so, dpt 2 tawaran g rusia ni, mase tu tergerak dlm hati , mungkin Allah nk surh pegi rusia ni , amik medik . so, aku pon isi la borg kluar dr KMKN tuh . rase sedih jugak sbb aku nk pegi NZ . tpi biar la. nanti ade peluang pegi sane balik . and jgn terkejut kalau lepas kawin nanti aku stay kt NZ . hahah . awal btol planning . sbb ape ? sbb, nanti sng skit, kalau anak2 tanye, kenape pompuan kt NZ ni tak tutop aurat, cakap je dieorg ni bukan Islam . nanti kt malysia, ssh nk didik anaka. haha. alasan- padahal amik ayat ni kt novel Hlovate " Versus" . tpi di edjust skit.  ahhh . stop dreaming la Afiq .

disebabkan kene blaja bahase, aku tolak la offer YT , sbb aku tahu, kalau pegi russia awal2 nanti tak faham diorg ckp ape. so , amik la JPA . skrg ni pon tgh tersekse blaja bahase . aku memang dari dulu tak suke blaja bahse . tpi nape la dpt sini .argh . tpi , tu la, yang kite nak tak selalunya dapat kan .


so , skrg ni aku berdoa je tak dpt Volgograd . nak pegi Nizhny. aku taknak blaja bahase!!!!! . tpi, kalau dah takdir kene campak ke Volgo, nk wt cmner. mungkin ade jodoh situ kot . kah kah kah . tpi, umi dh pesan awal2 jgn kawin mase blaja.so, takde hal la. aku pon tak nk kawin mase blaja. tpi tgk senior2 tuh, rmai je kawin sesame sendiri . takpe, nanti mase HO nanti jumpe la  tuh . :) sbb aku bukan memilih sgt janji pompuan tuh * tak makan berbunyi  sudah . sbb aku mmg tak suke makan dengn org makan dgn kluar bunyi2 ni . geli tau :p .


*mengarut je . okay. minggu dpn dah final . so, kene focus . kate nk pegi nizhny, so kene usehe + doa + tawakal . InshaAllah baru la jadi . haha


ok. bye . salam

4 comments:

ubadahzabidi said...

Hahaha, lawak plak aku baca. Btw sbb tu org kata, Allah tak bg apa yg kau nak tp Allah bg apa yg ko perlu. So pham2 la sbb pe ko x dpt apa yg kau nak, hahaha :DD

Nasrul Afiq said...

memang pon . He knows the best . biasenye , yg kite tak nak atau kite tak suke la yg paling kite igt dn paling kite sayang

syue..adda said...

haha. planning duk nz tu ngan famili.klaka je bla ko tulis cmtu.cam xcaye ko yg tulis haha.
btw, Allah is da best planner. Allah maha mngetahui apa yg t'baek utk kta ! so, dont giv up n keep on movin ! =)

Nasrul Afiq said...

haha. klaka ke ? ok ar tuh . duk NZ , jauh skit dari org. hahahaha