Wednesday, 3 October 2012

Here ! This Is Volgograd



           Assalamualaikum !!
Hari ni macam happy jugak sebab internet baru dapat, tpi tak laju seperti dijanjikan,Abg Shafiq mintak masukkan 25mbs, tpi pekerja Ruski ni tak brape bijak pulak, terpasang wayar biase yg boleh support internet sampai 8mbs je . tpi nasib baik laju dari kat malaysia. haha .

btw, here I want to tell you all . Volgograd is my destiny. Just a simple and old city . 1st time sampai kat Airport Volgo tu macam okay lagi . then bile senior datang , then ajak naik van ( masyruk ) mula la terpikir kat otak " Macam ni ke Volgo ? " . then bile on the way nak sampai Hostel yang diberi name Hiroshima mula la rase diri ni rase macam tengah main game Call Of Duty jer. bangunan dan suasana kat Volgo ni lebih kurang dalam kawasan perang dalam Game tu jer. hoho .

    Sampai kat Hostel je, mulut mula ternganga . OMG . nothing to say . Just appreciate what I got .
Then esok tu, senior bawak jalan kat Bandar Volgo . Kat kepala awalnya terpikir keadaan yang dalam TV yang Russia ni maju, ada robot , kereta canggih tapi ...................... erm .

Hari makin hari, diri ini dapat menerima yang badan yang TUFT ni dah ada di Volgograd ni. Actually, Volgograd is a nice city . Macam jugak dengar cerita yan tak sedap pasal Volgo ni dari senior2, tapi buat-buat tak tahu je. I will live here for 6 years . I need to love this city . InshaAllah everthing will be okay :D .


              " It may be that you hate something when it is good for you " [ Al-baqarah : 216 ]

Here in Volgograd - Shamin is my roomate . Hari-hari kami bergilir-gilir untuk masak . tak pernah kesah pon sedap ke tak sedap, janji perut kenyang je . Hostel biasa je. tak la teruk sangat seperti yang mula-mula pikir. kat sini dah jumpa geng2 futsal. tapi mostly senior2 6th year je yang main . nanti dieorg dah balik malaysia, sape nak main ngn kite ni ? uhuk uhuk. sedihnya. haha. maybe sebab seniors year lain busy class kot. org cakap, 6th year la tahun paling lepak dan rilex . tak sabar nye nak 6th year . haha .



Many things will happen in this 6 years. I will stay with them ( Shamin, Helmi, Saufi , Luqman, Uba, Flixo, Deylane, Alan, Jimmy and the girls from Intec and budak2 YT ) for 6 years. Means that 7 year together with them. I will see they grow up and they will see how me grow up . so, everyone mesti jaga hati masing-masing dan perangai masing-masing sbb nanti kalau gaduh, susah and tak tenang nak hidup kat sini untuk 6 tahun ni .Tengok perangai sorang2 yang akan berubah dari tahun ke tahun . tengok sape yang kawin dulu. haha . and macam2 la. A new history and memory will create here. Tak sabar tengok perubahan sorang2 nanti macam mana. hoho .

May Allah bless us here .

* Jumpe senior yang bernama Ahmed . Abg Ahmed ni baik la. dah berkawin and dah nak dapat anak lagi brape bulan . dengar cite, anak die perempuan. hoho . untunglah anak die lahir kat Volgograd. haha.





that's all . thanks for reading :D

No comments: